Biografie

Playbackshows & talentenjachten

Zingen speelt bij Tina van jongs af aan een belangrijke rol in haar leven. Het is haar lust en haar leven.  

Zo heeft Tina 2 jaar in een kerkkoor gezongen en deed ze tot haar 15e met succes mee aan allerlei playbackshows en talentenjachten. Dat blijkt wel uit de vele trofeeën die ze heeft gewonnen.

Zingen voor oma

De interesse om te zingen kwam even stil te staan, maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Zij pakte de liefde voor zingen weer op toen haar oma op 83- jarige leeftijd tegen Tina zei: “Kind als ik 85 wordt geef ik een feest en ik wil dan graag dat jij voor mij zingt”. Om de wens van haar oma in vervulling te kunnen laten gaan is Tina zangles gaan nemen bij Mieke Werger (bekend als de zanglerares van Frans Bauer) en heeft ze inderdaad voor haar oma gezongen. Dit emotionele optreden van Tina was zeer geslaagd en iedereen zat op haar oma’s feestje met dikke tranen op de wangen. Bovendien was dit de directe aanleiding de studio in te gaan om een eerste single op te nemen.

Spontaniteit & toewijding

De spontaniteit van Tina, haar stem en liedjes sloegen bij een steeds breder publiek aan en meerdere hits waren het resultaat. Wie kent niet haar versie van “Verloren tijd”, en de singles “Hartje van goud” en “Vakantie liefdes”. Deze stonden enkele weken in de Single Top-100.

Niets leek een succesvolle zangcarrière nog in de weg te staan. Toch heeft Tina 6 jaar geleden vanwege familieomstandigheden abrupt moeten besluiten om te stoppen. Maar na een lange periode van zorg en toewijding heeft Tina besloten om weer voor haar grote passie muziek te gaan en mensen weer vreugde, plezier en mooie momenten te bezorgen.

Haar nieuwste nummer heet Jij, jij, jij en wordt medio mei 2024 gereleaset.